Welcome

Anti Essays offers essay examples to help students with their essay writing.

Sign Up

Baze Nursing Essay

  • Submitted by: anonymous
  • on March 2, 2014
  • Category: Social Issues
  • Length: 22,313 words

Open Document

Below is an essay on "Baze Nursing" from Anti Essays, your source for research papers, essays, and term paper examples.

BAZELE STIINTEI NURSING-ULUI

INTRODUCERE IN PROFESIE

Lecţia de anatomie a dr. Willem van der Meer
Istoria medicinei se ocupă atât de evoluţia medicinei ca Ştiinţă, cât Si de contribuţiile diverselor personalităţi în acest domeniu. Medicina nu a apărut ca Ştiinţă aŞa cum o cunoaştem astăzi. De la arta vracilor Şi Şamanilor care pretindeau că alungă duhurile rele, la medicina sacerdoţilor care practicau în umbra templelor, până la medicina modernă este o cale lungă. Dacă medicul medieval Şi renascentist era un erudit, bun cunoscător atât al textelor clasice, cât Şi al astrologiei Şi alchimiei, medicul modern trebuie să fie atât savant, cât Şi cetăţean, care să aplice Ştiinţa actuală în scopul modificării pozitive a condiţiilor de mediu natural Şi social.

Medicina preistorică.
Boala a preexistat apariţiei omului pe Pământ: La animale cu îmbolnăviri de diferite tipuri, se înregistrează comportamente care pot fi încadrate printre activităţile tămăduitoare. Astfel, mamiferele obiŞnuiesc să-Şi lingă rănile (prin care se realizeaza Şi o dezinfecţie datorită antibioticelor din salivă), îŞi expun la soare părţile suferinde, în caz de indigestie chiar Şi carnivorele consumă iarbă. Deci acţiunea de vindecare a existat înainte de apariţia omului. Există o filogeneză a activităţii vindecătoare. Se remarcă însă o deosebire esenţială între acţiunile vindecătoare din lumea biologică Şi cele din medicina umană. Cele din prima categorie sunt instinctive, fiziologice în timp ce acţiunile medicinei umane se bazeaza pe conŞtiinţă, gândire, strategie.
Medicina umană a apărut Şi evoluat din necesitatea păstrării forţei de muncă, necesitatea îngrijirii nou-născutului Şi a gravidei, necesitatea combaterii durerii.

Există 3 izvoare principale pentru studiul medicinei preistorice:
  * paleopatologia: (patologia veche) studiază urme ale proceselor de vindecare Şi procese patologice conservate pe scheletele vechi, preistorice, studiate cu mijloace moderne de investigare....

Show More


Citations

MLA Citation

"Baze Nursing". Anti Essays. 15 Dec. 2018

<http://teachingsail.com/free-essays/Baze-Nursing-588249.html>

APA Citation

Baze Nursing. Anti Essays. Retrieved December 15, 2018, from the World Wide Web: http://teachingsail.com/free-essays/Baze-Nursing-588249.html


DAZ3D - Underground Factory | Shokugeki no Soma 62 | Wondershare SafeEraser v3.3.3.1.