Welcome

Anti Essays offers essay examples to help students with their essay writing.

Sign Up

Indiens Historie Essay

  • Submitted by: lottehotte
  • on February 18, 2014
  • Category: History
  • Length: 476 words

Open Document

Below is an essay on "Indiens Historie" from Anti Essays, your source for research papers, essays, and term paper examples.

Beskriv mogulrigets storhedstid i 1600-tallet
- Det var prægtigt og meget rigt,
- Kejserne havde en enorm magt og betydning i samfundet
- Delhi var mogulrigets ”hovedstad” og var verdens 2. Største by på dette tidspunkt.
- Det var præget af en muslimsk tro.
Hvordan var de politiske forhold i Indien efter Mogulrigets fald?
De større byer mistede en masse magt, men de små byer der efter mogulrigets fald var der faktisk okay i de små byer, der fik de nye selvstændige stater.

Mht. kejserens magt
Kejserne mistede meget af deres magt under Mongulrigets fald, dog var det først i år 1858 hvor kejsertronen for alvor faldt.
Statsdannelser
Efter Mogulrigets fald opstod der en masse små selvstændige stater i Indien, fordi kejserne efter faldet mistede en del magt, og dette udnyttede guvernørerne på de forskellige egne.
Hvilke europæere var de første i Indien - og hvilke europæere ender med at tage magten?  
Det var en mand (Vasco da Gama) fra Portugal der var den første som kom til Indien, men med tiden kom der flere Europæiske lande til, de invaderede kystbyerne som blev brugt til handelsbyer for handlen med blandt andet bomuld.
Både Holland, Danmark og Portugal var i Indien før 1700tallet men med tiden blev det især Frankrig og Storbritannien der styrrede kystbyerne, da de havde besat 3 ”store” byer dette første til at Storbritannien senere hen stod med magten over det meste af Indien.

Opgaveark nr. 2 d. 29. januar 2014
Forklar ud fra kortet og ud fra den tekst og de kilder I har læst hjemme, hvorfor portugiserne / Vasco da Gama ville finde en søvej til Indien
Forklar det ud fra de tidligere opdagelser
Marco Polo 1271 – 95 opdagede Indien og vejen dertil over land.   Vasco de Gama ville finde en søfartsrute således at man ikke skulle over land men så man nemmere kunne transportere vare i både osv.  
Forklar det ud fra økonomiske årsagsforklaringer:
Portugal, var lidt i økonomisk krise og havde brug for penge. Vasco da Gama søgte Indien, for...

Show More


Citations

MLA Citation

"Indiens Historie". Anti Essays. 12 Dec. 2018

<http://teachingsail.com/free-essays/Indiens-Historie-583066.html>

APA Citation

Indiens Historie. Anti Essays. Retrieved December 12, 2018, from the World Wide Web: http://teachingsail.com/free-essays/Indiens-Historie-583066.html


7.1 The Miseducation of Cameron Post (2018) | The Sea of Trees (2016) | Depeche Mode - Touring The Angel (Live in Milan Disc. 1)